Surviking: groei en innovatie met STO Garant als steunpilaar

Avontuurlijke reizen naar Scandinavië

Op 1 april 2014 begon Maurice van den Boogaard, een voormalig militair IT-specialist, met Surviking. Wat begon als een simpele grap, transformeerde al snel in een bloeiend reisbedrijf gespecialiseerd in avontuurlijke reizen naar Scandinavië. De unieke naam van het bedrijf, een combinatie van 'survival' en 'hiking', weerspiegelt de essentie van het reisaanbod en de verbondenheid met de Scandinavische natuur.

STO Garant: een laagdrempelige start

De rol van STO Garant in de beginfase van Surviking was voornamelijk gericht op het bieden van een laagdrempelige oplossing voor de verplichte garantieregeling. Voor een startende reisonderneming zoals Surviking was het essentieel om de zaken vanaf het begin goed te regelen zonder veel complexiteit. STO Garant bood precies dat: “een eenvoudige, veilige manier om aan de regelgeving te voldoen en een partner die meedacht in automatiseringsmogelijkheden”, aldus Maurice.

Groei door efficiëntie en innovatie

Een belangrijk moment in de ontwikkeling van Surviking was de implementatie van de API koppeling van STO Garant. Via deze API koppeling werden veel handmatige handelingen in de samenwerking met STO Garant geautomatiseerd. Deze technologische stap, mede mogelijk gemaakt door Maurice’s achtergrond in IT, leidde tot een aanzienlijke efficiëntieverhoging. “Met deze automatisering bespaarden we 80% tijd op elke boeking. Dit had een zeer positieve impact op onze bedrijfsvoering en klanttevredenheid”, blikt Maurice enthousiast terug.

Overgang naar VZR Garant: een bewuste keuze

Na jaren van groei en ontwikkeling besloot Surviking recent om over te stappen naar VZR Garant. Deze beslissing werd ingegeven door de toenemende behoefte aan directe toegang tot werkkapitaal en de wens om verder te groeien. VZR Garant is namelijk een garantiefonds zonder derdengeldenregeling. De overstap werd zorgvuldig gepland en binnen enkele weken gerealiseerd, een bewijs van de prettige samenwerking tussen Surviking, STO Garant en natuurlijk VZR Garant.

“STO Garant is een partner die meedenkt en is dus niet alleen een dienstverlener waarmee je aan de regelgeving voldoet”.

Maurice van den Boogaard, eigenaar Surviking

Advies voor toekomstige groei

Maurice adviseert andere reisorganisaties om zich bewust te zijn van hun financiële situatie en groeimogelijkheden. Hij benadrukt dat STO Garant een uitstekende optie is voor startende bedrijven vanwege de eenvoud en ondersteuning die het biedt. En voor bedrijven waarbij de groei minder groot is en er geen groeiende behoefte is aan werkkapitaal. “STO Garant is een partner die meedenkt en is dus niet alleen een dienstverlener waarmee je aan de regelgeving voldoet”, besluit Maurice.

Aanpassen aan veranderende markt

De reis van Surviking met STO Garant heeft laten zien dat efficiënte automatisering en een goede start essentieel zijn voor bedrijfsgroei. Met een solide basis gelegd door STO Garant, blijft Surviking innoveren en zich aanpassen aan de veranderende markt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van STO Garant?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij STO Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of maak een account aan.

Vrijblijvend account aanmaken bij STO Garant