Over STO Garant

De veiligste garantieregeling van Nederland. Al sinds 2013 beschermt de stichting STO Garant honderdduizenden reizigers tegen failissementen.

  • 100% garantie op jouw betaalde reissom

  • 216 deelnemende organisaties

  • Eenvoudig en veilig betalen

Over STO Garant

Wie en wat is STO Garant?

Boek je een reis met de garantie van STO Garant? Dan weet je zeker dat jouw geld volledig beschermd is. Geen zorgen bij eventueel financieel onvermogen van de organisatie waar je boekt. Garantie geregeld!

STO-reisgarantie opgericht in 2013

STO-reisgarantie opgericht in 2013

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Zo bestaat sinds 1990 de Richtlijn Pakketreizen, deze richtlijn is opgericht om reizigers de juiste bescherming te bieden bij de aankoop van een pakketreis. Daarom was het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden zeer beperkt waren. Organisaties konden alleen aansluiting zoeken bij een garantiefonds. Om meer diversiteit in dit aanbod te brengen, besloot een groep ondernemers samen met Certo Escrow (specialist in derdengelden betaalsystemen) een alternatieve garantieregeling op te zetten. Op 1 februari 2013 werd STO-reisgarantie opgericht.

100% garantie door derdengeldenprincipe

100% garantie door derdengeldenprincipe

Met een eenvoudige en betaalbare garantieregeling als inzet koos STO-reisgarantie een andere aanpak dan de bestaande garantiefondsen. De garantieregeling werd gebaseerd op een derdengeldenprincipe (betaalde reissom wordt pas na de reis vrijgegeven aan de organisatie) en er werd gekozen voor een moderne oplossing. Al snel bleek STO-reisgarantie te voorzien in een grote behoefte en een snelle groei begon.

STO-reisgarantie wordt STO Garant

STO-reisgarantie wordt STO Garant

Door de verruimde definitie van een pakketreis raakt de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen, die op 1 juli 2018 van kracht werd, ook veel ondernemers buiten de traditionele reisbranche. Om al deze organisaties te voorzien van een garantieregeling was het tijd voor een doorontwikkeling. Op 5 juni 2018 lanceerde STO-reisgarantie haar nieuwe naam en uiterlijk:

Welkom bij STO Garant, de eenvoudige en voordelige garantieregeling voor alle (pakket)reizen!

Lees de garantieregeling van STO Garant

De zekerheid van een erkende garantieregeling

De zekerheid van een erkende garantieregeling

STO Garant is een erkende garantieregeling. Alle betalingen voor STO Garant worden verwerkt door Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB), Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Currence geregistreerde betaaldienstverlener. Certo Escrow heeft een uitgebreide staat van dienst in de Nederlandse betaalwereld.

Nog meer weten over onze garantieregeling?

Of neem contact met ons op

Laatste nieuws

Aangesloten organisaties

Reisorganisatie zoeken?

Alle STO Garant deelnemers staan op deze website vermeld. Controleer hier of de organisatie die je zoekt is aangesloten bij STO Garant.