Over STO Garant

De veiligste garantieregeling van Nederland. Al sinds 2013 beschermt de stichting STO Garant honderdduizenden reizigers tegen faillissementen.

  • 100% garantie voor reizigers op betaalde reissom

  • 216 deelnemers uit verschillende branches

  • Voldoet aan de verplichte Richtlijn Pakketreizen

Over STO Garant

Wie en wat is STO Garant?

STO Garant is een eenvoudige, moderne en voordelige garantieregeling waarmee (reis)organisaties kunnen voldoen aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen. Zowel voor consumenten als voor zakelijke reizigers.

Alternatief voor het garantiefonds

Alternatief voor het garantiefonds

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Zo bestaat sinds 1990 de Richtlijn Pakketreizen, deze richtlijn is opgericht om reizigers de juiste bescherming te bieden bij de aankoop van een pakketreis. Daarom was het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden zeer beperkt waren. Organisaties konden alleen aansluiting zoeken bij een garantiefonds. Om meer diversiteit in dit aanbod te brengen, besloot een groep ondernemers samen met Certo Escrow (specialist in derdengelden betaalsystemen) een alternatieve garantieregeling op te zetten. Op 1 februari 2013 werd STO-reisgarantie opgericht.

Eenvoudige, moderne en betaalbare garantieregeling

Eenvoudige, moderne en betaalbare garantieregeling

Met een eenvoudige en betaalbare garantieregeling als inzet koos STO-reisgarantie een andere aanpak dan de bestaande garantiefondsen. De garantieregeling werd gebaseerd op een derdengeldenprincipe (betaalde reissom wordt pas na de reis vrijgegeven aan de organisatie) en er werd gekozen voor een moderne oplossing. Deelnemers profiteren onder andere van geautomatiseerd debiteurenbeheer, online betaaloplossingen en een online portal. Al snel bleek STO-reisgarantie te voorzien in een grote behoefte en een snelle groei begon.

Garantieregeling voor alle (pakket)reizen

Garantieregeling voor alle (pakket)reizen

Door de verruimde definitie van een pakketreis raakt de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen, die op 1 juli 2018 van kracht werd, ook veel ondernemers buiten de traditionele reisbranche. Om al deze organisaties te voorzien van een garantieregeling was het tijd voor een doorontwikkeling. Op 5 juni 2018 lanceerde STO-reisgarantie haar nieuwe naam en uiterlijk:

Welkom bij STO Garant, de eenvoudige en voordelige garantieregeling voor alle (pakket)reizen!

Lees de garantieregeling van STO Garant

De zekerheid van een erkende garantieregeling

De zekerheid van een erkende garantieregeling

STO Garant is een erkende garantieregeling. Alle betalingen voor STO Garant worden verwerkt door Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB), Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Currence geregistreerde betaaldienstverlener. Certo Escrow heeft een uitgebreide staat van dienst in de Nederlandse betaalwereld.

Nog meer weten over onze garantieregeling?

Of neem contact met ons op

Laatste nieuws

Aangesloten organisaties