Tijdwinst en geldbesparing bij FrieseVloot door samenwerking met STO Garant

Bij FrieseVloot draait alles om het aanbieden van geweldige zeilervaringen op en rond het IJsselmeer, op de Waddenzee en in Friesland. Als coöperatie van bijna 20 charteraars worden er zo’n 20 prachtige zeilschepen verhuurd. Zaak dat de verplichte garantieregeling eenvoudig werkt voor iedereen binnen de coöperatie.

Nauwe samenwerking met de schippers

Bij FrieseVloot werkt dagelijks een klein maar toegewijd team. Onder leiding van Sjouke van der Lei houdt dit team zich sinds 2009 bezig met verkoop, marketing en administratie. Sjouke: “We werken nauw samen met onze schippers, die elk hun eigen schip en bemanning hebben. Een schipper, een maat en natuurlijk een zeilschip zijn allemaal inbegrepen wanneer je bij ons boekt.”

Van kerkgroepen tot bedrijfsuitjes

FrieseVloot heeft een zeer gevarieerde doelgroep. Sjouke legt uit: “Onze klantenkring is divers en varieert van jong tot oud. Voorheen ontvingen we veel boekingen van scholen en kerkgroepen uit Duitsland, maar sinds de Corona situatie is het aandeel Nederlandse boekingen toegenomen. We verwelkomen nu steeds meer vriendengroepen en we worden vaak ingezet voor bedrijfsuitjes.”

Dit gaat automatisch door de API koppelingen tussen ons systeem en STO Garant. Dat bespaart tijd, moeite en geld.

Sjouke van der Lei, FrieseVloot

Op zoek naar de best werkbare oplossing voor een garantieregeling

“In 2018 besloten we deel te nemen aan STO Garant. We waren op zoek naar een betrouwbare garantieregeling en STO Garant sloot het beste aan op wat we nodig hadden.” Vertelt Sjouke.

Een belangrijk voordeel van STO Garant voor FrieseVloot is de verandering in de geldstroom. Voorheen kwam al het geld centraal binnen en werd het handmatig doorgestuurd naar de schippers. Dit zorgde voor veel administratief werk. Nu gaat het geld direct naar STO Garant, en na de uitvoering van de boeking ontvangt de schipper een deel en FrieseVloot een deel. Sjouke legt enthousiast uit: “Dit gaat allemaal automatisch door de API koppelingen tussen ons systeem en STO Garant. Hierdoor is de B.V. die FrieseVloot voorheen gebruikte overbodig geworden. Deze vereenvoudiging bespaart veel tijd, moeite en geld.”

De schippers moesten wel even wennen aan de nieuwe situatie

“Natuurlijk was het even wennen aan de nieuwe werkwijze.” Vertelt Sjouke. Hij vervolgt: “We moesten onze schippers goed informeren en de omschakeling naar betalingen per boeking in plaats van veel (aan)betalingen aan het begin van het jaar, was even een uitdaging. We hebben iedereen kunnen overtuigen dat dit de meest gemakkelijke en minst dure optie was. Tot de dag van vandaag hebben we geen spijt!”

Het geld van de klant staat veilig op een derdengeldenrekening, dat geeft gemoedsrust.

Sjouke van der Lei, FrieseVloot

Het nut van een garantieregeling

Over de toegevoegde waarde van een garantieregeling is Sjouke duidelijk: “Aan de ene kant zien we het als een noodzakelijkheid om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Aan de andere kant ervaren we het als een waardevol marketinginstrument. Hoewel het risico voor ons als coöperatie vrij klein is, omdat we goed weten hoe het met onze schippers gaat, geeft de garantieregeling onze klanten een gevoel van vertrouwen en zekerheid. Onze klanten lijken dit ook te waarderen. Hoewel vaste klanten soms niet direct de noodzaak van de garantieregeling inzien, leggen we het altijd duidelijk uit. Het geld van de klant staat veilig op een derdengeldenrekening en dat geeft gemoedsrust. We vermelden dit proactief in al onze offertes en op onze website, zodat het voor iedereen helder is.”

Oogje in het zeil

Tot nu toe verloopt de samenwerking tussen FrieseVloot en STO Garant uitstekend. Sjouke: “Als we vragen of problemen hebben, krijgen we altijd snel antwoord en denken ze met ons mee. Ze houden zelfs een oogje in het zeil als er geld binnenkomt zonder duidelijke vermelding, wat erg behulpzaam is.”

Meer over de API koppelingen

Via de API koppelingen worden alle boekingen van FrieseVloot automatisch bij STO Garant aangeleverd. Alle informatie met betrekking tot betalingen van klanten en uitbetalen aan de schippers en FrieseVloot komt automatisch in het systeem van FrieseVloot terecht.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van STO Garant?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij STO Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of maak een account aan.

Vrijblijvend account aanmaken bij STO Garant