Reizigers betalen vertrouwd en veilig met het vernieuwde iDEAL

19-06-2024 - Sinds de oprichting in 2013 biedt de garantieregeling STO Garant reizigers de mogelijkheid om hun reissom te betalen met iDEAL. Dat is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland, waarmee reizigers kunnen betalen via hun eigen bank. Sinds de lancering van iDEAL in 2005 is er veel veranderd: zo wordt er steeds meer mobiel betaald en speelt gemak een steeds grotere rol in het betaalproces. Daarnaast volgen de technologische ontwikkelingen elkaar snel op. Daarom hebben de Nederlandse banken besloten om iDEAL te vernieuwen. Het betaalproces voor reizigers wordt daardoor sneller en gemakkelijker.

Het vernieuwde iDEAL is nu beschikbaar voor reizigers

Certo Escrow, de betaaldienstverlener die alle betalingen voor de garantieregeling STO Garant verwerkt, heeft ervoor gezorgd dat het vernieuwde iDEAL inmiddels beschikbaar is voor reizigers die een reis geboekt hebben bij een reisorganisatie die is aangesloten bij STO Garant. Reizigers betalen hun reissom immers niet rechtstreeks aan de reisorganisatie, maar aan een derdengeldenrekening. Op deze rekening wordt de betaalde reissom gewaarborgd tot na afloop van de reis. Direct daarna wordt de reissom vrijgegeven aan de reisorganisatie.

Voordelen voor reizigers van het vernieuwde iDEAL

Reizigers kunnen nu via de STO Garant betaalpagina kiezen voor het vernieuwde iDEAL bij het betalen van hun reissom. Dit maakt betalen nog makkelijker. Zo is de iDEAL betaalpagina volledig vernieuwd en bevat het bijvoorbeeld een QR-code waarmee reizigers hun betaling nog sneller kunnen afronden. Ook bewaren reizigers de voorkeurrekening eenvoudig via hun bank in het persoonlijke iDEAL-profiel. Met het vernieuwde iDEAL betalen reizigers dus nog vertrouwder, veiliger en efficiënter.

Een vertrouwd gevoel

Ook bij het vernieuwde iDEAL blijven reizigers na ontvangst van de betaling uiteraard een automatische betaalbevestiging ontvangen van STO Garant. Met die bevestiging weten reizigers zeker dat het bedrag in waarborg staat op de derdengeldenrekening en dat de garantieregeling van STO Garant van toepassing is. Een vertrouwd gevoel dus!

Laatste nieuws

Jouw voordelen

Volledig beschermd

Volledig beschermd

Jouw boekingsbedrag is 100% beschermd bij STO Garant, een erkende garantieregeling.

Eenvoudig gebruik

Eenvoudig gebruik

Jouw boeking betaal je snel en eenvoudig met de online betaalmethodes. Ineens of in termijnen.

Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Betaal veilig en betrouwbaar via een bij De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener.

Inzicht in deelnemers

Inzicht in deelnemers

Direct inzage in alle bij STO Garant aangesloten organisaties. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Reisorganisatie zoeken?

Alle STO Garant deelnemers staan op deze website vermeld. Controleer hier of de organisatie die je zoekt is aangesloten bij STO Garant.