Heeft u vragen? Stel ze gerust via  +31 (0)85 130 29 43  of   

Uw boekingsbedrag veilig

 • Volledig beschermd

  Volledig beschermd

  Uw boekingsbedrag beschermd bij STO Garant, een erkende garantieregeling.

 • Eenvoudig gebruik

  Eenvoudig gebruik

  Betaal snel en eenvoudig voor uw boeking met online betaalmethodes, in één keer of in termijnen.

 • Veilig en betrouwbaar

  Veilig en betrouwbaar

  Uw boekingsbedrag gewaarborgd door een bij De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener.

 • Inzicht in deelnemers

  Inzicht in deelnemers

  Zoek deelnemers aan onze garantieregeling en bekijk welke organisaties zijn aangesloten bij STO Garant.

Veilig genieten met STO Garant

Boekt u een pakketreis bij een organisatie die is aangesloten bij STO Garant? Dan meldt de organisatie uw boeking aan bij STO Garant en zorgt zij ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt. De dag na afloop van uw reis wordt het geld vrijgegeven aan de organisatie. U loopt zo geen risico dat u uw vooruitbetaling kwijtraakt door faillissement van de organisatie.

Ook wanneer u al van uw reis aan het genieten bent, zijn wij er voor u als de organisatie in een faillissement terechtkomt. Wij zorgen er dan voor dat u zonder zorgen van uw reis kan blijven genieten of dat u, wanneer dit niet anders kan, veilig terug wordt gebracht naar het vertrekpunt van uw boeking.

Controleer daarom altijd voor het boeken van uw reis of de organisator aangesloten is bij STO Garant en de garantieregeling juist toepast. Zo kunt u met een gerust hart op reis en zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie. Natuurlijk heeft elke garantie zijn voorwaarden. Daar zijn we graag vooraf open over. Lees hier de volledige garantieregeling.

STO Garant

Zo werkt onze garantieregeling

Bij STO Garant betaalt u als reiziger niet rechtstreeks aan de organisator van uw boeking, maar aan een derdengeldenrekening. Het bedrag wordt hier gewaarborgd totdat uw pakketreis afgelopen is. De dag na afloop van de pakketreis wordt het bedrag automatisch aan de organisatie vrijgegeven. Kan de organisatie door financieel onvermogen niet meer aan haar verplichtingen richting u voldoen? Dan wordt u gecompenseerd of, wanneer u al op reis bent, gerepatrieerd.

Waar moet ik als reiziger op letten?

Het is belangrijk dat u bij het boeken van uw pakketreis goed oplet of de organisatie aangesloten is bij STO Garant en werkt volgens de garantieregeling. Controleer of de organisatie voldoet aan de volgende voorwaarden:

 1. De organisatie staat als deelnemer vermeld op de website van STO Garant. Twijfelt u of een organisatie aangesloten is bij STO Garant? Dan raden wij u aan altijd eerst contact met ons op te nemen voordat u boekt en betaalt.
 2. In de reisvoorwaarden van de organisatie wordt duidelijk vermeld dat in geval van faillissement of surseance van betaling van de organisatie het voor u gewaarborgde boekingsbedrag wordt vrijgegeven aan STO Garant.
 3. U betaalt uw reissom altijd aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow inzake STO Garant, via het online platform van STO Garant. Heeft u een reis geboekt met STO Garant, dan is het van belang dat u nooit op een andere rekening betaalt. Na ontvangst van de boekingsbevestiging van de organisatie, ontvangt u van STO Garant een e-mail met uitleg over de betaling van uw boeking. U betaalt dus niet rechtstreeks aan de organisatie!
 4. U betaalt het volledige boekingsbedrag vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Reizen waarvan het boekingsbedrag niet vóór aanvang van de boeking op de derdengeldenrekening staat, vallen helaas niet onder STO Garant.
 5. U ontvangt een bevestiging per e-mail van STO Garant zodra uw boekingsbedrag in waarborg staat. De garantie is enkel van toepassing indien u vóór aanvang van uw boeking de bevestiging per e-mail van STO Garant heeft ontvangen dat uw boekingsbedrag in waarborg staat bij Stichting Derdengelden Certo Escrow.
Neem contact op

Zo werkt onze garantieregeling bij financieel onvermogen van de organisator

Het laatste nieuws over eventueel financieel onvermogen van STO Garant deelnemers vindt u hier

Vermoedt u een faillissement of surseance van betaling van uw organisator, en staat hierover nog geen informatie op deze website, neem dan direct contact met ons op.

Wanneer er sprake is van een faillissement of surseance van betaling van uw organisator, en uw pakketreis is nog niet gestart, dan ontvangt u het door u vooruitbetaalde boekingsbedrag retour op uw rekening. Houd er rekening mee dat dit even kan duren in verband met de grote hoeveelheid informatie die door ons verwerkt moet worden.

Wanneer uw pakketreis al gestart is, dan zal er zo snel mogelijk contact met u opgenomen worden. Wanneer u in dat geval zelf al vragen heeft, dan kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken.

Het laatste nieuws

 • Financieel onvermogen Sport Travel Office B.V.
 • 2020-09-11

  Financieel onvermogen Sport Travel Office B.V.

  Op 11-09-2020 heeft Sport Travel Office B.V. financieel onvermogen bij STO Garant gemeld...

  Lees meer
 • Garantieregelingen zijn onmisbaar
 • 2019-10-01

  Garantieregelingen zijn onmisbaar

  Thomas Cook, het oudste reisbedrijf ter wereld en tevens de uitvinder van de pakketreis...

  Lees meer
 • Garantieregeling voor yogareizen
 • 2019-07-23

  Garantieregeling voor yogareizen

  Wist u dat een yogareis ook onder de Europese Richtlijn Pakketreizen...

  Lees meer
 • Increasing your conversion with STO Garant
 • 2018-09-25

  Increasing your conversion with STO Garant

  The world is changing, a statement that holds for sure for the Travel Business...

  Lees meer
 • STO Garant voor buitenlandse reisorganisaties
 • 2018-07-16

  STO Garant voor buitenlandse reisorganisaties

  De wereld verandert en dat geldt ook voor de reisbranche...

  Lees meer
 • STO Garant voor de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ)
 • 2018-06-14

  STO Garant voor de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ)

  Vanaf 1 juli 2018 moeten veel organisaties voldoen aan de verplichtingen...

  Lees meer
 • Garantieregeling STO Garant vernieuwd
 • 2018-06-05

  Garantieregeling STO Garant vernieuwd

  Sinds de start in 2013 is de garantieregeling STO-reisgarantie snel gegroeid...

  Lees meer