Heeft u vragen? Stel ze gerust via +31 (0)85 130 29 43 of info@sto-garant.nl

Over STO Garant

Over STO Garant

De eenvoudige en voordelige garantieregeling voor alle pakketreizen.

STO Garant is een eenvoudige en voordelige garantieregeling waarmee organisaties kunnen voldoen aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen, zowel voor consumenten als voor zakelijke reizigers.

Alternatief voor het garantiefonds

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Daarom was het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden zeer beperkt waren. Organisaties konden alleen aansluiting zoeken bij een garantiefonds. Om meer diversiteit in dit aanbod te brengen, besloot een groep ondernemers samen met Certo Escrow een alternatieve garantieregeling op te zetten. Op 1 februari 2013 werd STO-reisgarantie opgericht.

Doeltreffende garantieregeling

Met een eenvoudige en betaalbare garantieregeling als inzet koos STO-reisgarantie een andere aanpak dan de bestaande garantiefondsen. Gebaseerd op een geautomatiseerd derdengeldenprincipe werd gekozen voor een op de moderne techniek gebaseerde oplossing. Al snel bleek STO-reisgarantie te voorzien in een grote behoefte en een snelle groei begon.

Garantieregeling voor alle pakketreizen

Door de verruimde definitie van een pakketreis raakt de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen die op 1 juli 2018 van kracht werd veel ondernemers buiten de traditionele reisbranche. Om deze organisaties ook te voorzien van een garantieregeling was het tijd voor een doorontwikkeling. Op 5 juni 2018 lanceerde STO-reisgarantie haar nieuwe naam en uiterlijk. Welkom bij STO Garant, de eenvoudige en voordelige garantieregeling voor alle (pakket)reizen!

De zekerheid van een erkende garantieregeling

STO Garant is een erkende garantieregeling. Alle betalingen voor STO Garant worden verwerkt door Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB), Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Currence geregistreerde betaaldienstverlener. Certo Escrow heeft een uitgebreide staat van dienst in de Nederlandse betaalwereld.

Maak kennis met onze garantieregeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van STO Garant? Neem dan contact met ons op. Wilt u vrijblijvend kennismaken met deze garantieregeling? Meld u dan nu aan.