Bookinglayer: activeer de garantieregeling van STO Garant met slechts een vinkje

25-01-2023 – Met een herkomst uit het nomadische surfbestaan, heeft Bookinglayer zichzelf een duidelijke taak opgelegd: “Our paramount goal is to help our customers spend less time behind the computer and more time doing what they love.“ De softwarebouwer helpt aanbieders van reizen en “ervaringen” tijd te besparen in de operatie. Hoe? Middels het inzetten van laagdrempelige automatisering. Nieuwste wapenfeit: de koppeling met STO Garant.

Een koppeling met de garantieregeling van STO Garant, hoezo?

Op verzoek van STO Garant deelnemers Rewild wildernisreizen en Sea More Travel, beide zeer tevreden gebruikers van het Bookinglayer boekingssysteem, is de koppeling gelegd. Reisorganisaties in Nederland, maar ook aanbieders van ervaringen zoals yoga retreats en surfkampen, zijn veelal wettelijk verplicht een garantieregeling te hebben. Lang niet iedereen weet en doet dat. Toch is het wel heel belangrijk. Met een garantieregeling wordt de betaalde reissom van reizigers beschermd bij een faillissement van de aanbieder.

“Met slechts een vinkje zet je dit aan. Natuurlijk wel eerst even deelnemer van STO Garant worden. Maar ook dat is snel geregeld, binnen enkele dagen al.”
Tim Has, Bookinglayer

Logische uitbreiding van dienstverlening

"Ook al bevinden onze klanten zich in alle uithoeken van de wereld, we houden scherp in de gaten wat de in Nederland gevestigde bedrijven nodig hebben. Het eenvoudig kunnen aanbieden van een garantieregeling middels deze koppeling, is hier een mooi voorbeeld van. Een logische uitbreiding van onze dienstverlening dus.” Aldus Tim Has, founder van Bookinglayer. Het voordeel van de koppeling is dat handmatige handelingen tot een minimum beperkt worden. Tegelijk profiteer je van een veilige betaaloplossing en heb je goede inzage in de betaalstatus van je klanten. Met slechts een vinkje zet je het aan.

Voor welke Bookinglayer klanten is dit interessant?

Het is met name relevant voor alle in Nederland gevestigde klanten. Immers vanuit de Nederlandse wetgeving is het verplicht een garantieregeling aan te bieden bij de verkoop van pakketreizen. En iets is al snel een pakketreis. Combineer je twee reisdiensten? Bijvoorbeeld een overnachting en een yoga retreat, dan is dat al een pakketreis. Overigens, voor steeds meer consumenten wordt dit een voorwaarde om überhaupt te boeken. Het geeft rust als je zeker weet dat betaalde reissommen veilig zijn. Dus wettelijk verplicht of niet? Regel het goed voor de reiziger en maak er een verkoopargument van.

"Onze klanten investeren in het begin 2 dagen om de boel in te richten en het systeem eigen te maken, vervolgens winnen ze structureel uren per week.”
Tim Has, Bookinglayer

En andersom, voor welke STO Garant deelnemers is Bookinglayer interessant?

Aanbieders van bijvoorbeeld surfkampen, mountainbike trips, snowboard camps en spirituele retreats over de hele wereld starten hun automatisering met Bookinglayer. Dit zijn veelal eigenaren van een accommodatie, die het verblijf combineren met een specifieke ervaring. Zij willen af van de formulieren op hun website en een stap voorwaarts maken met een boekbare website. Dat verhoogt het aantal boekingen en het kost je minder tijd. Tegelijk zorgt automatisering voor een efficiëntere administratie. "Onze klanten investeren in het begin 2 dagen om de boel in te richten en het systeem eigen te maken, vervolgens winnen ze structureel uren per week”. Aldus Tim.

Waar moet je rekening mee houden?

Zowel Bookinglayer als STO Garant staan voor persoonlijke en laagdrempelige service. En minstens zo belangrijk, eenvoud in gebruik. Bookinglayer koppelen aan een website doe je zonder technische kennis. En wil je starten met STO Garant? Dan heb je geen accountantsverklaring of bankgarantie nodig. Beide kun je letterlijk binnen enkele dagen geregeld hebben. Zet vervolgens in Bookinglayer het vinkje bij STO Garant aan en de betalingen lopen via STO Garant. Een volledig geautomatiseerd proces en 100% veilig. Gemak en zekerheid voor zowel de reiziger als de aanbieder dus.

“We zien veel starters en kleinere organisaties kiezen voor STO Garant. Het regelen van een garantieregeling is niet bepaald het leukste om te doen. Prettig als het snel en zonder gedoe geregeld kan worden. Wij helpen je graag en ronden het binnen enkele dagen af.”
Jules Wedershoven, STO Garant

Meer weten?

Wil je meer weten over Bookinglayer? Ga dan naar bookinglayer.com. Daar lees je verder of maak je een afspraak voor een demo. Ben je benieuwd of STO Garant bij je past? Bekijk deze website en beoordeel of deze garantieregeling een goede keuze is voor jouw organisatie. Neem contact op bij interesse. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Laatste nieuws

Onze garantieregeling is er voor:

Reizen en vakantie

Reizen en vakantie

Wij zijn er voor organisatoren van vakanties, zakenreizen, busreizen, accommodaties, etc.

(Charter)vaart

(Charter)vaart

Onder onze deelnemers bevinden zich aanbieders van zeiltochten, zeilkampen, binnenvaart, zeevaart, etc.

Diverse evenementen

Diverse evenementen

Wij zijn er ook voor aanbieders van recreatie-evenementen, festivals, bedrijfsuitjes, buitensport, etc.

Jouw activiteit?

Jouw activiteit?

Staat jouw segment er niet bij? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.