Garantieregeling voor yogareizen

23-07-2019 Wist u dat een yogareis ook onder de Europese Richtlijn Pakketreizen valt? Nog maar weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat deze vernieuwde regeling sinds 1 juli van vorig jaar van kracht is, waardoor organisatoren van yogareizen ineens een veel grotere verantwoordelijkheid dragen en verplicht zijn aan een heel aantal eisen te voldoen.

Laagdrempelig en betaalbaar

Een pakketreis is een reis die meer dan 24 uur duurt of een overnachting bevat en waarin minimaal 2 reisdiensten gecombineerd worden. Wanneer er door een aanbieder dus meer wordt aangeboden dan alleen de yogalessen (denk aan het regelen van het vervoer of de accommodatie), dan is er sprake van een pakketreis. Kortgezegd is vrijwel elk meerdaagse yoga arrangement een pakketreis. Elke aanbieder van pakketreizen is verplicht zijn reizigers ook een garantieregeling aan te bieden. Deze regeling garandeert de reiziger dat zijn betaalde reissom beschermd is tegen een faillissement van de reisaanbieder. Ook een aanbieder van yogareizen moet dus een garantieregeling hebben.

De toezichthouder handhaaft

De wetgever heeft de Autoriteit Consument & Markt (“ACM”) aangewezen als handhaver van de Richtlijn Pakketreizen. Dit betekent dat de ACM actief toeziet of de verplichte garantieregeling wordt aangeboden. De ACM kan boetes opleggen aan organisaties die niet voldoen aan deze verplichting en heeft dit recent ook gedaan. Een garantieregeling voor yogareizen is dus noodzakelijk.

STO Garant

Veel aanbieders van yogareizen zijn zich niet bewust van de Richtlijn Pakketreizen en lopen dus een groot risico. Een garantieregeling voor yogareizen is echter eenvoudig te regelen. STO Garant biedt al jaren een laagdrempelige en betaalbare garantieregeling en aansluiting is binnen enkele werkdagen te realiseren.

Wilt u ook een garantieregeling voor uw yogareizen? Sluit u vandaag nog aan!

Laatste nieuws

Onze garantieregeling is er voor:

Reizen en vakantie

Reizen en vakantie

Wij zijn er voor organisatoren van vakanties, zakenreizen, busreizen, accommodaties, etc.

(Charter)vaart

(Charter)vaart

Onder onze deelnemers bevinden zich aanbieders van zeiltochten, zeilkampen, binnenvaart, zeevaart, etc.

Diverse evenementen

Diverse evenementen

Wij zijn er ook voor aanbieders van recreatie-evenementen, festivals, bedrijfsuitjes, buitensport, etc.

Jouw activiteit?

Jouw activiteit?

Staat jouw segment er niet bij? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.