Ook jouw reizigers betalen nu nog gemakkelijker met het vernieuwde iDEAL

19-06-2024 - Ben je deelnemer van STO Garant? Dan betalen jouw reizigers niet rechtstreeks aan je reisorganisatie, maar aan onze derdengeldenrekening. Direct na afloop van de reis wordt de reissom vrijgegeven. Reizigers betalen aan onze derdengeldenrekening met iDEAL, via een overboeking of, via externe dienstverleners zoals Wise.com, met een creditcard. Het betalen via iDEAL is nu vernieuwd en daardoor nog makkelijker geworden.

De meeste reizigers betalen met iDEAL

De meeste reizigers die betalen aan onze derdengeldenrekening kiezen voor iDEAL. iDEAL is een online betaalmethode die in 2005 is opgezet door de Nederlandse banken. Sindsdien is er veel veranderd: zo neemt het transactievolume toe, wordt er steeds meer mobiel betaald en speelt gemak een steeds grotere rol in het betaalproces. Ook volgen de technologische ontwikkelingen elkaar snel op. Daarom hebben de Nederlandse banken besloten om iDEAL te vernieuwen. Het doel? Het betaalproces veiliger, sneller en gemakkelijker maken.

Online platform STO Garant geschikt gemaakt voor het vernieuwde iDEAL

Certo Escrow, de betaaldienstverlener die alle betalingen voor de garantieregeling STO Garant verwerkt, is een door Currence iDEAL gecertificeerde Collecting Payment Service Provider (CPSP). Kort gezegd betekent dit dat Certo Escrow zelf iDEAL betalingen mag verwerken. De afgelopen tijd heeft Certo Escrow het online platform van STO Garant geschikt gemaakt voor het vernieuwde iDEAL. Daarnaast heeft Certo Escrow de verplichte hercertificering voor het vernieuwde iDEAL succesvol doorlopen. Daardoor kunnen alle reizigers, die een reis geboekt hebben bij een reisorganisatie die is aangesloten bij STO Garant, hun reissom nu betalen aan onze derdengeldenrekening met het vernieuwde iDEAL. Uiteraard via de vertrouwde STO Garant betaalpagina.

Voordelen van het vernieuwde iDEAL voor reizigers

Het vernieuwde iDEAL maakt betalen nog makkelijker voor reizigers. Zo is de iDEAL betaalpagina volledig vernieuwd en bevat het bijvoorbeeld een QR-code waarmee reizigers hun betaling nog gemakkelijker en met minder klikken kunnen afronden. Ook bewaren reizigers de voorkeurrekening eenvoudig via hun bank in het persoonlijke iDEAL-profiel. Met het vernieuwde iDEAL betalen je reizigers dus nog vertrouwder, veiliger en efficiënter.

Een veilig en vertrouwd gevoel

Ook bij het vernieuwde iDEAL blijven reizigers na ontvangst van de betaling een automatische betaalbevestiging ontvangen van STO Garant. Met die bevestiging weten reizigers zeker dat het bedrag in waarborg staat op de derdengeldenrekening en dat de garantieregeling van STO Garant van toepassing is. Een veilig en vertrouwd gevoel dus!

Heb je hier nog vragen over? Laat het ons weten, we beantwoorden ze graag.

Laatste nieuws

Onze garantieregeling is er voor:

Reizen en vakantie

Reizen en vakantie

Wij zijn er voor organisatoren van vakanties, zakenreizen, busreizen, accommodaties, etc.

(Charter)vaart

(Charter)vaart

Onder onze deelnemers bevinden zich aanbieders van zeiltochten, zeilkampen, binnenvaart, zeevaart, etc.

Diverse evenementen

Diverse evenementen

Wij zijn er ook voor aanbieders van recreatie-evenementen, festivals, bedrijfsuitjes, buitensport, etc.

Jouw activiteit?

Jouw activiteit?

Staat jouw segment er niet bij? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.